MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1 - TARAFLAR

Satıcı

Alıcı

MADDE 2 - SÖZLEŞME KONUSU

Bu Mesafeli Satış Sözleşmesi (bundan sonra "Sözleşme" olarak anılacaktır) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde, Alıcı’nın Satıcı ile telefon yoluyla siparişini verdiği ürün veya hizmetin satışına ilişkin olarak tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenler.

MADDE 3 - SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ, BEDELİ VE ÖDEME ŞEKLİ

3.1. Sipariş Edilen ÜrünSözleşme kapsamında Alıcı, ___ adet ürünü sipariş etmiştir. Ürünün özellikleri aşağıdaki gibidir:


3.2. Sipariş Edilen HizmetSözleşme kapsamındaki hizmetin özellikleri aşağıdaki gibidir:


3.3. Sözleşme Bedeli ve ÖdemeToplam bedel olarak taraflar arasında ___ (___) Türk Lirası kararlaştırılmıştır. Alıcı, sözleşme bedelini ___ gün içinde ödemekle yükümlüdür. Ödemenin gerçekleşmemesi durumunda Satıcı’nın teslimat yükümlülüğü sona erer.Ödeme, Sanal Pos yöntemi ile yapılacaktır.

MADDE 4 - SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ

Sözleşme, Alıcı tarafından onaylandığında yürürlüğe girer. Satıcı’nın yükümlülüğü, Alıcı'nın satın aldığı ürünlerin belirtilen teslim adresine kargo yoluyla gönderilmesi ve Alıcı’nın belirtilen ifa adresinde hizmetten yararlandırılmasıyla ifa edilmiş olur.

MADDE 5 - TESLİMAT MASRAFLARI VE İFA SÜRESİ

Teslimat masrafları Alıcı’ya aittir. Sözleşme bedelinin ödenmesini takiben, ürün veya hizmet en geç 3 gün içinde teslim edilecektir. Sözleşme bedelinin ödenmemesi halinde Satıcı’nın teslimat yükümlülüğü sona erer. Fatura, ürün veya hizmet teslimi sırasında Alıcı’ya teslim edilir.

MADDE 6 - SATICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

Satıcı, sözleşme konusu ürün ve hizmeti sağlam, eksiksiz, sözleşmede belirtilen niteliklere uygun şekilde teslim etmeyi taahhüt eder.

MADDE 7 - HASARA İLİŞKİN SORUMLULUK

Sözleşmede aksi belirtilmediği sürece, ürünün yarar ve hasarı, zilyetliğin devri anına kadar Satıcı’ya aittir. Alıcı’nın teslim almayı geciktirmesi durumunda yarar ve hasar, zilyetlik devri yapılmış gibi Alıcı’ya geçer. Satılan ürünün Alıcı'nın talebi üzerine ifa yerinden farklı bir adrese gönderilmesi durumunda yarar ve hasar, ürün taşıyıcıya teslim edildiği anda Alıcı’ya geçer.

MADDE 8 - AYIBA KARŞI TEKEFFÜL

Satıcı, sözleşme konusu ürünü belirtilen niteliklere uygun ve sağlam olarak teslim etmekle yükümlüdür. Ürün, belirtilen niteliklerden sapmalar içeriyorsa veya ayıplı ise Satıcı, bu ayıplardan sorumludur.Alıcı, teslim aldığı ürünü makul bir sürede incelemeli ve bir ayıp görmesi halinde Satıcı’ya derhal bildirimde bulunmalıdır. Alıcı, ürünün ayıplı olması durumunda aşağıdaki haklara sahiptir:

MADDE 9 - MÜCBİR SEBEPLER

Tarafların kontrolü dışında, öngörülemeyen ve sözleşme hükümlerinin kısmen veya tamamen ifasını engelleyen durumlar mücbir sebep olarak kabul edilir (doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat değişiklikleri, el koyma, grev, lokavt gibi). Mücbir sebep halinde, etkilenen taraf diğer tarafa derhal bildirimde bulunacaktır.

MADDE 10 - UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

Bu sözleşmeden doğan uyuşmazlıkların çözümünde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği tutara kadar İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, bu sınırı aşan durumlarda ise Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. Alıcının ikametgahı ve ürün veya hizmetin satın alındığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

Sözleşme İmza Tarihi: ____

ALICI İMZA

SATICI İMZA